Marmeladiniai saldainiai – saldainiai Karvutė (Gotina) – naminių ledų degustacija

rugpjūčio 29
Kaina asmeniui 34€
  • Pradžia
  • Kelionės
  • Marmeladiniai saldainiai – saldainiai Karvutė (Gotina) – naminių ledų degustacija
Grupė jau pilna. Dėl registracijos į rezervą, ar kitų klausimų rašykite - [email protected].

Išvykimas
2020 m. rugpjūčio 29 d. 06:30

Kelionės programa

Mameladiai saldainiai  - tai išskirtinio skonio gardėsis pagamintas iš skirtingų natūralių uogų sulčių. Degustuosite marmeladinius saldainius, syrupus, papasakos ir apie gaminamus eliksyrus.

Saldainiai „Gotiņa“ („Karvutė“) yra ypatingas skanėstas, gaminamas iš šviežio pieno ir gardus tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Dalyvausime saldainių edukacijoje, ragausime, mėgausimės jų skoniu.

Ledai – desertas ir vasarai, ir žiemai, skaičiuojantis  tūkstančius metų. Senovės Graikijoje dar prieš 2500 metų buvo valgomas sniegas, sumaišytas su medumi ir vaisiais. Kiek vėliau Persijoje atsirado panašus desertas, tik medų keitė šafranas ir rožių vanduo. Šioje kelionėje degustuosite naminius ledus, susipažinsite su šaldymo technologija, girdėsite poezijos skirtos ledams.

Išvykimo laikai gali keistis

6.30 val.  išvykimas iš Klaipėdos, nuo Akropolio iš Dubysos gatvės pusės.

6.45 val. išvykimas iš Gargždų,  Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų).

7.30 val. Išvykimas iš Plungės (LIDL parduotuvė,  J. Tumo-Vaižganto g. 110, Plungė)

8.40 val. Išvykimas iš Telšių (Baltic petroleum degalinė, prie Telšių, Šiaulių pl. 12,)

10.10 val. Išvykimas iš Šiaulių (Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedra, Aušros tak. 3)

Pirmąjį šios kelionės skonį pajusime ragaudami marmeladinius saldainus iš vaisių ir uogų sulčių. Tai gali būti iš rabarbarų, spanguolių, braškių, šermukšnių, aronijų, ar obuolių-čili. Papasakos apie jų gamybos procesą. Taip pat ragausime sirupus (rabarbarai + imbieras; obuolys / kriaušė / svarainis + šermukšnis ir kt.), kurie yra specialiai sukurtas karštiems gėrimams gaminti. Jais galima saldinti, gėrimui suteikia ypatingą, įdomų skonį ir aprūpina organizmą vertingosiomis medžiagomis ir vitaminais, esančiais natūralių vaisių, uogų sulčių ir augalų ekstraktuose. Kaip sako šeimininkai daugelis jų gaminamų sirupų naudojami sveikatos profilaktikai arba kai jau yra peršalimo ligų. Ypač čili pipirų sirupas yra puiki apsauga nuo bacilų. Jis šildo kvėpavimo takus, gerklas ir apsaugo nuo gerklės skausmo bei kosulio, taip pat „pažadina kūną“, gerina nuotaiką. Taip pat sužinosite gaminamus eleksyrus, kurio sudėtyje yra 10–15 rūšių augalų ekstraktų kompleksas sukurtas specialiai kiekvienam eliksyrui.

Kelionę tęsime link fabriko, kur gaminami legendiniai saldainiai „Karvutė“ arba dar žinomi kitu pavadinimu „Gotina“. Tai šeimos verslas, rankų darbo, apie 60 metų gamina iš natūralių žaliavų saldainius „Gotina“. Paragavę prisiminsime tą saldų vaikystės skonį. Išgirsite fabriko istoriją, savo rankomis pasigaminsite savo Gotina (Karvutės) saldainį. Parodys ir pamokys kaip suvynioti savo saldainį, kad galėtumėte pasiimti su savimi, o įgavę saldainių vyniojimo įgūdžius, gausite tai patvirtinantį pažymėjimą. Čia taip pat gaminami ir limonadai, tad paklausus, gal pavyks sužinoti jų receptą. Puiki nuotaika garantuota !!!

Priskanavę saldumynų, kelionės pabaigai dar užsuksime į šeimos verslo kavinukę, kur gaminami naminiai ledai. Pirmą kartą pieniški ir grietininiai ledai minimi maždaug II–III a. p. m. e. Kinijos istoriniuose šaltiniuose.  Pieno produktų šaldymo būdai tais laikais buvo laikomi valstybine paslaptimi ir už jų atskleidimą grėsė net mirties bausmė.  Šią paslaptį pavyko atskleisti tik Marco Polo. Manoma, jog šis žymus Venecijos keliautojas XIII a. pabaigoje iš Kinijos atvežė šerbeto šaldymo receptą. Iš tiesų valgomųjų ledų istorija toliau rutuliojosi įtakota technikos bei pramonės atradimų plėtros. O mes šios ekskursijos metu papasakos kaip gamina naminius ledus, kuo jie skiriasi nuo kitų gamintojų, degustuosite 6 rūšių (alaus, bulvių, zefyrų ir kt... ) ir daugiau ledus. Gamintojas sako, kad jie turi ir sūrių ledų. Po degustacijos papasakos apie ledų mašiną, kaip sušaldomi ledai. Po to išgirsite eilėraštį apie ledus, ir po to ant stalo padės didžiulį puodą, iš kurios galėsite įsidėti ledų tiek, kiek pageidaus širdis ir norėsis valgyti.

Kelionės kaina 34 € asmeniui.

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo - gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.

Papildomiems mokamiems objektams:

Marmeladinių saldainių, syrupų degustacija – 4 € asmeniui.

Viename iš “Gotinos” fabrikų degustacija – 3 € asmeniui.

Ledų degustacija – 10 € asmeniui.

Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.

Kelionės maršrutą parengė: UAB Ingrida tours.

Pasiteiravimui apie kelionę tel. 8677 27036, 865556313, el.paštas –  [email protected] arba [email protected].

Ingrida Pociutė

Keliauti kviečia kelionių žinovė Ingrida Pociutė

  • Tik asmeniškai išbandytos turiningos kelionės
  • Kruopščiai parinkti, iki detalumo suplanuoti maršrutai
  • 98% visų klientų liko patenkinti arba labai patenkinti kelionėmis

Norėtumėte individualaus pasiūlymo ar papildomų paslaugų?

Peržiūrėjote pasiūlymus ir neradote tinkamo? Kreipkitės į mūsų konsultantą, kuris pagal Jūsų poreikius pateiks asmeninį pasiūlymą.

Parašykite mums


Daugiau kelionių

Pažintinė-degustacinė kelionė kolektyvams autobusu – Hortenzijų žiedai – dvarai – vienuolynas

Savaitgalio degustacinė verslo kelionė kolektyvams į Latviją: Latviški sūriai - česnakų pasaulis - karamelė

Pažintinė-teminė kelionė kolektyvams autobusu – Kaunas-Tiškevičių koldūnai-teminė ekskursija su grafiene-Renesanso pilis

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Kūno kalba

Pažintinė kelionė kolektyvams autobusu – pažintinis takas - Žemaičių Kalvarija - akmenų muziejus

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Ekskursija Žemaitijos sostinėje - žemaitiški patiekalai - dvarai ir parkas

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: pažintis su Vilniumi

Savaitgalio verslo kelionė autobusu: Dvaro etiketas – 1000 metų senumo valgiai – vyno degustacija ir kt.