Iš Vilniaus: Degustacinė kelionė: sūriai – česnakų gaminiai – shitaki grybai

gegužės 16
Kaina asmeniui 35€
  • Pradžia
  • Kelionės
  • Iš Vilniaus: Degustacinė kelionė: sūriai – česnakų gaminiai – shitaki grybai
Grupė jau pilna. Dėl registracijos į rezervą, ar kitų klausimų rašykite - [email protected].

Keliausite į Jelgavos rajoną.


Išvykimas
2020 m. gegužės 16 d. 08:00

Kelionės programa

Grybai auginami ant alksnio, juodalksnio ir ąžuolo trumpų rastų. Grybai, jų ekstraktai naudojami gydant vėžį, sakoma, kad mažina cholesterolio kiekį, didina lytinę galią, prailgina gyvenimą, gerina kraujotaką. Degustuosite šitaki grybų sriubos, šhitaki grybų sviesto ir duonos su šitaki grybais.

Ragausime 9 rūšių sūrį, Latvijoje vertinamą kaip vieną iš geriausiųjų. Taip pat česnakų gaminius, kurie nustebins net visko ragavusius. Ar galėjote pagalvoti, kad šis produktas ne tik naudojamas maistui bet ir arbatai? Uogienėms ar net ledinukams gaminti?

Išvykimo laikai gali keistis

8.00 val. išvykimas iš Vilniaus nuo „Forum Palace“ automobilių stovėjimo a. (Konstitucijos pr. 26, prie upės).

9.20 val. Kaunas, nuo Kauno pilies (Pilies g. 17, Kaunas).

Vyksime į Jelgavos krašte įsikūrusį Malkalnų šeimos ūkį, kuriame ragausime 9 rūšių sūrius (su ožragėmis, petražolėmis, česnakais, svogūnais, .....), keptą naminę duoną, gurkšnosime arbatą. Sodybos šeimininkė pavaišins marinuotu sūriu gavusiu pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje "Riga Food 2014", 1 vietą nominaciją "Tautos skonis". Malkalnų ūkio  pristatymas vyks lietuvių kalba.

Vėliau vyksime pas česnakų karalienę. Rašoma, kad česnakai užima garbingą vietą beveik visose pasaulio virtuvėse. Maža to, šis produktas pasižymi neįtikėtinai stipriu aromatu ir yra itin galinga priemonė gydant paplitusius negalavimus ir ligas. Nuo senų laikų česnakas buvo žinomas kaip vaistinis augalas. Jis minimas Biblijoje, indų šventraščiuose, senovės romėnų medicinos literatūroje. Šioje kelionėje vyksime į Ozolniekų kraštą, kur šeimininkė papasakos apie tai, kaip gimė idėja ruoštu iš česnakų gardžius patiekalus. Degustacijos metu paragausite  česnakų arbatos, česnakų sriubos, uogienės su česnaku, česnakinės duonelės ir net česnakų ledinukų bei dar keletą įdomių produktų. Viską šeimininkė užaugina pati.

Apsilankysime ūkyje „Trubenieki“, kuris yra didžiausias „Šitake“ grybų augintojas Latvijoje. Tai išskirtiniai grybai, kurie auga ant medžių rastų, jiems paruošiamos vietos išgręžiant skylutes. Po to kai grybas užauga ir nuskinamas, medis ilsisi keletą metų, po to vėl daromos skylutės. Šiuos grybus galima valgyti žalius (išbandžiau iki šiol gyva ir sveika).  Sako šiuos grybus naudoja ir farmacijoje, ypatingai po radioterapijos ir hemeoterapijos. Sužinosime grybų auginimo paslaptis, paragausime šviežių „Šitake“ grybų ir pasimėgausime nuostabia grybų sriuba su iš „Šitake“ grybų iškepta duona ir „Šitake“ grybų sviestu (labai skanu, aišku dėl skonio kiekvienam savaip).

Kelionės kaina –   35 € asmeniui.

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo - gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.

Papildomiems mokamiems objektams:

  • Sūrio degustacija – 7 € asmeniui
  • Grybų degustacija – 5 € asmeniui
  • Česnakų gaminių degustacija - 5 € asmeniui

Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.

Kelionės maršrutą parengė: UAB Ingrida tours.

Pasiteiravimui apie kelionę tel. 8677 27036, 865556313 Facebook – Ingrida tours, el.paštas –  [email protected] arba [email protected].

Ingrida Pociutė

Keliauti kviečia kelionių žinovė Ingrida Pociutė

  • Tik asmeniškai išbandytos turiningos kelionės
  • Kruopščiai parinkti, iki detalumo suplanuoti maršrutai
  • 98% visų klientų liko patenkinti arba labai patenkinti kelionėmis

Norėtumėte individualaus pasiūlymo ar papildomų paslaugų?

Peržiūrėjote pasiūlymus ir neradote tinkamo? Kreipkitės į mūsų konsultantą, kuris pagal Jūsų poreikius pateiks asmeninį pasiūlymą.

Parašykite mums


Daugiau kelionių

Verslo kelionė kolektyvams autobusu, kvalifikacijos tobulinimo programa Platelių krašte „Kiek žmonėse yra gyvas rūpestis tuo, kas paveldima“

Savaitgalio pažintinė verslo kelionė kolektyvams: Latviški sūriai - Jelgava - Kino miestas

Pažintinė – degustacinė kelionė kolektyvams: Pajauskime Paprūsės istoriją su folkloro kolektyvu – Žemaitiškų patiekalų degustacija

Pramoginė - degustacinė kelionė kolektyvams autobusu – Plaukimas Kauno mariose-Rumšiškės- midaus degutacija

Visokie nutikimai prie caro, tarpukariu ir pokariu – Arbatgėris su Kuršėnų vyniotiniu – alaus degustacija

Pažintinis dviračių turas kolektyvams į Juodkrantę

Lūpų balzamo gamyba – fotografijos edukacija – Vereščiakas – Alaus degustacija

Nuotaikinga pažintinė savaitgalio verslo kelionė kolektyvams: viduramžių pilis - pasivaikščiojimas basomis - Duobelė

Pažintinė-degustacinė kelionė kolektyvams: Maironio muziejus su senoviškais pietumis – stipriųjų gėrimų degustacija – nuodėmingasis Kaunas

Slapukų nustatymai Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų naršymo patirtį ir analizuotume svetainės srautą. Žemiau galite valdyti savo slapukų nuostatas. Daugiau informacijos rasite mūsų Slapukų politikoje .