Degustacinė kelionė: Desertų degustacija - Virtinukų degustacija – Šušvės midus

Vasario 29
Kaina asmeniui 27€
  • Pradžia
  • Kelionės
  • Degustacinė kelionė: Desertų degustacija - Virtinukų degustacija – Šušvės midus
  • Maitinimas
  • Degustacija
  • Lankytini ūkiai ir sodybos
  • Edukacija

Informacija

Išvykimas 2020 m. Vasario 29 07:00
Transportas Autobusas
Organizatorius UAB "Ingrida Tours"

Išvykimo vietos

  • Degalinė Trevena, prie kelio į Rietavą-Kvėdarną. Autostrados 57 km.
  • Gargždai, Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų)
  • Klaipėda, nuo Akropolio iš Dubysos gatvės
  • Kryžkalnis, Orlean degalinė

Aprašymas

Ar kada yra tekę susimąstyti iš kur tortai atkeliavo ir kokia yra jų istorija? Manoma, kad tortas mus pasiekė dar nuo Baroko laikų. Tuo metu susiformavo idėja, kad maistas pirmiausia turi būti gražus, o jo skonis – antraeilis dalykas. Taigi, imta koncentruotis į jo dekoravimą, o labiausiai puošti, žinoma, saldumynai. Būtent tuo metu gyvenusių konditerių nuopelnas, kad šiandien tortai ne tik skanūs, bet ir gražūs pažiūrėti.

Šioje kelionėje vietoj pietų bus 5 rūšių virtinukų degustacija. Koldūnai (virtinukai) – tikrai unikalus patiekalas. Beveik kiekvienos tautos virtuvėje galima rasti savitą jų variantą. Viena iš koldūnų atsiradimo versijų tai, kad koldūnai po visą pasaulį paplito iš Kinijos. Mūsų močiutės koldūnus arba virtinius taip pat lipdė nuo seniausių laikų. Įdarui dėdavo sūrį, bulvių košė, uogų, grybų, mėsos.

Ekskursijos pabaigoje ragausime 9 rūšių midaus. Yra žinoma, kad midų vartojo dar senovės egiptiečiairomėnaigraikai. Midų gaminantis amatininkas vadinamas midininku

Išvykimo laikai gali keistis

7.00 val.  išvykimas iš Klaipėdos, nuo Akropolio iš Dubysos gatvės pusės.

7.20 val. išvykimas iš Gargždų,  Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų).

7.50 val. iš Trevena, ties Rietavo-Kvėdarnos sankryža, autostrados 57km.

8.20 val. iš Kryžkalnio (degalinė Orlean).

Degustacinė Lietuviška kelionė, kurios metu susipažinsite su profesionalaus konditerio tortais. Jo genuose, kaip pats sako, „probabė buvo virėja, baba virėja, mama virėja, tai ir aš ten pat“.
Kai ant stalo atkeliauja konditerio žadėtasis desertas, kyla mintis, kad tokio valgyti negalima – reikia grožėtis. Iš tikrųjų viskas valgom, ir našlaitėlės lėkštėje… Ragausime krembliule su lietuvišku midumi, sūrio desertą indelyje, torto (konditeris sako, kad kiekvienu kartu būna vis kitas). Konditeris papasakos apie tortų gamybą, galėsite užduoti klausimus, pasidalinti savo gaminamais tortais, o ir sužinojus naujo – grįžus pabandyti patiems pasigaminti.

     Vyksime į Kėdainius, kur mūsų laukia virtinukų degustacija. Virtiniai – tradicinis Vidurio Lietuvos patiekalas, buvęs itin dažnas ant kasdienio stalo ir per šventes. Pasirinkimas čia yra net 18 rūšių gaminamų virtinukų. Čia rasite ne tik tradicinius, visų nuo vaikystės mėgiamus, su kiauliena ar vištiena, bulvėmis, bei varške, bet ir ypatingus – įdarytus elniena, antiena ar šamu ir pagardintus pačiais įvairiausiais prieskoniais. Degustacijos metu Jūsų stalui bus pateikti penkių rūšių su meile ir išradingumu pagaminti virtinukai bei papasakotos jų gaminimo tradicijos, drauge prisiminti senieji lietuvių papročiai.

     Aplankysime trečios kartos bitininką, kurio bityne dūzgia apie 200 bičių avilių. Ragausime skirtingų 9 rūšių midų. Kaip pasakoja, pats savininkas midų gamino jau jo senelis, mama, iš kurios ir perėmė midaus virimo paslaptis. Pasak bitininko Kėdainių krašte midus jau priešistoriniais laikais buvo žinomas ir geriamas įvairių švenčių ir apeigų metu.  Visas ūkyje pagamintas midus yra iš savo laikomų bičių medaus, o virdami midų– kiekviename midaus litre yra iki 750gr. medaus. Pasak bitininko gamyboje nenaudoja jokių cheminių priedų, tik natūralias žaliavas. Midų brandina ne mažiau 1 metus, kai kurios midaus rūšys brandinamos ne mažiau 3 metus. Midui spalvą, skonį, kvapą suteikia pagrindinis ingredientas- medus.   Degustacinės – pažintinės programos „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“  metu susipažinsite su seniausio lietuvių alkoholinio gėrimo istorija, vartojimo papročiais, gamybos ypatumais. Jos metu:

  • Aplankysite midaus gamybos įmonę, midaus rūsį,
  • Susipažinsite su midaus istorija ir dabartimi,
  • Degustuosite 9 rūšių midų,
  • Vaišinsitės naminiu sūriu, medumi,
  • Dalyvausite protų mūšyje, kurio nugalėtojų lauks netikėtas prizas.

     Kelionės kaina – 27 € asmeniui.

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo - gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.

Papildomiems mokamiems objektams:

Tortų degustacija – 6 € asmeniui.

Virtinukų degustacija – 7 € asmeniui.

Degustacinės – pažintinės programos „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“    -  9-10 € asmeniui (visiems,    kaina priklausys nuo grupės dydžio)

Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.

Kelionės maršrutą parengė: UAB Ingrida tours.

Pasiteiravimui apie kelionę tel. 8677 27036, 865556313, el.paštas –  [email protected] arba [email protected].

Žymės


Daugiau kelionių


Pažintinės

Pažintinė kelionė: Kinijos perlai

Pažintinės

Kelionė po Kapadokiją ir pažintis su Stambulu

Pažintinės

Pažintinė kelionė į Keniją su poilsiu

Savaitgalio Autobusu Pažintinės Kaliningradas

Karaliaučiaus kraštas Kaliningradas (Karaliaučius)- Jantarnaja (Palmininkai) gintaro kasyklos- Svetlogorskas (Raušenas)

Autobusu Latvija Pažintinės

Kemerų pelkės takas – Rododendrų žiedai-plaukimas Dauguvos upe Rygoje