Degustacinė kelionė: Desertų degustacija - Virtinukų degustacija – Šušvės midus

vasario 29
Kaina asmeniui 27€
  • Pradžia
  • Kelionės
  • Degustacinė kelionė: Desertų degustacija - Virtinukų degustacija – Šušvės midus
Grupė jau pilna. Dėl registracijos į rezervą, ar kitų klausimų rašykite - [email protected].

Išvykimas
2020 m. vasario 29 d. 07:00

Kelionės programa

Ar kada yra tekę susimąstyti iš kur tortai atkeliavo ir kokia yra jų istorija? Manoma, kad tortas mus pasiekė dar nuo Baroko laikų. Tuo metu susiformavo idėja, kad maistas pirmiausia turi būti gražus, o jo skonis – antraeilis dalykas. Taigi, imta koncentruotis į jo dekoravimą, o labiausiai puošti, žinoma, saldumynai. Būtent tuo metu gyvenusių konditerių nuopelnas, kad šiandien tortai ne tik skanūs, bet ir gražūs pažiūrėti.

Šioje kelionėje vietoj pietų bus 5 rūšių virtinukų degustacija. Koldūnai (virtinukai) – tikrai unikalus patiekalas. Beveik kiekvienos tautos virtuvėje galima rasti savitą jų variantą. Viena iš koldūnų atsiradimo versijų tai, kad koldūnai po visą pasaulį paplito iš Kinijos. Mūsų močiutės koldūnus arba virtinius taip pat lipdė nuo seniausių laikų. Įdarui dėdavo sūrį, bulvių košė, uogų, grybų, mėsos.

Ekskursijos pabaigoje ragausime 9 rūšių midaus. Yra žinoma, kad midų vartojo dar senovės egiptiečiairomėnaigraikai. Midų gaminantis amatininkas vadinamas midininku

Išvykimo laikai gali keistis

7.00 val.  išvykimas iš Klaipėdos, nuo Akropolio iš Dubysos gatvės pusės.

7.20 val. išvykimas iš Gargždų,  Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų).

7.50 val. iš Trevena, ties Rietavo-Kvėdarnos sankryža, autostrados 57km.

8.20 val. iš Kryžkalnio (degalinė Orlean).

Degustacinė Lietuviška kelionė, kurios metu susipažinsite su profesionalaus konditerio tortais. Jo genuose, kaip pats sako, „probabė buvo virėja, baba virėja, mama virėja, tai ir aš ten pat“.
Kai ant stalo atkeliauja konditerio žadėtasis desertas, kyla mintis, kad tokio valgyti negalima – reikia grožėtis. Iš tikrųjų viskas valgom, ir našlaitėlės lėkštėje… Ragausime krembliule su lietuvišku midumi, sūrio desertą indelyje, torto (konditeris sako, kad kiekvienu kartu būna vis kitas). Konditeris papasakos apie tortų gamybą, galėsite užduoti klausimus, pasidalinti savo gaminamais tortais, o ir sužinojus naujo – grįžus pabandyti patiems pasigaminti.

     Vyksime į Kėdainius, kur mūsų laukia virtinukų degustacija. Virtiniai – tradicinis Vidurio Lietuvos patiekalas, buvęs itin dažnas ant kasdienio stalo ir per šventes. Pasirinkimas čia yra net 18 rūšių gaminamų virtinukų. Čia rasite ne tik tradicinius, visų nuo vaikystės mėgiamus, su kiauliena ar vištiena, bulvėmis, bei varške, bet ir ypatingus – įdarytus elniena, antiena ar šamu ir pagardintus pačiais įvairiausiais prieskoniais. Degustacijos metu Jūsų stalui bus pateikti penkių rūšių su meile ir išradingumu pagaminti virtinukai bei papasakotos jų gaminimo tradicijos, drauge prisiminti senieji lietuvių papročiai.

     Aplankysime trečios kartos bitininką, kurio bityne dūzgia apie 200 bičių avilių. Ragausime skirtingų 9 rūšių midų. Kaip pasakoja, pats savininkas midų gamino jau jo senelis, mama, iš kurios ir perėmė midaus virimo paslaptis. Pasak bitininko Kėdainių krašte midus jau priešistoriniais laikais buvo žinomas ir geriamas įvairių švenčių ir apeigų metu.  Visas ūkyje pagamintas midus yra iš savo laikomų bičių medaus, o virdami midų– kiekviename midaus litre yra iki 750gr. medaus. Pasak bitininko gamyboje nenaudoja jokių cheminių priedų, tik natūralias žaliavas. Midų brandina ne mažiau 1 metus, kai kurios midaus rūšys brandinamos ne mažiau 3 metus. Midui spalvą, skonį, kvapą suteikia pagrindinis ingredientas- medus.   Degustacinės – pažintinės programos „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“  metu susipažinsite su seniausio lietuvių alkoholinio gėrimo istorija, vartojimo papročiais, gamybos ypatumais. Jos metu:

  • Aplankysite midaus gamybos įmonę, midaus rūsį,
  • Susipažinsite su midaus istorija ir dabartimi,
  • Degustuosite 9 rūšių midų,
  • Vaišinsitės naminiu sūriu, medumi,
  • Dalyvausite protų mūšyje, kurio nugalėtojų lauks netikėtas prizas.

     Kelionės kaina – 27 € asmeniui.

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo - gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.

Papildomiems mokamiems objektams:

Tortų degustacija – 6 € asmeniui.

Virtinukų degustacija – 7 € asmeniui.

Degustacinės – pažintinės programos „MIDAUS UPĖS TEKĖJO…“    -  9-10 € asmeniui (visiems,    kaina priklausys nuo grupės dydžio)

Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.

Kelionės maršrutą parengė: UAB Ingrida tours.

Pasiteiravimui apie kelionę tel. 8677 27036, 865556313, el.paštas –  [email protected] arba [email protected].

Ingrida Pociutė

Keliauti kviečia kelionių žinovė Ingrida Pociutė

  • Tik asmeniškai išbandytos turiningos kelionės
  • Kruopščiai parinkti, iki detalumo suplanuoti maršrutai
  • 98% visų klientų liko patenkinti arba labai patenkinti kelionėmis

Norėtumėte individualaus pasiūlymo ar papildomų paslaugų?

Peržiūrėjote pasiūlymus ir neradote tinkamo? Kreipkitės į mūsų konsultantą, kuris pagal Jūsų poreikius pateiks asmeninį pasiūlymą.

Parašykite mums


Daugiau kelionių

Šilko keliu per Uzbekistaną (Uzbekiją). VIP turas (10d/9n)

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Rojaus keliu su dvaro vaistinėle ir medaus degustacija

Pažintinė verslo kelionė autobusu: Kintai – Vydūno muziejus – apyrankės edukacija – vikingų laikų maistas – vyno degustacija

Kelionė į Latviją: Salaspilis – vikingų laivas – Motor muziejus – Bauskės pilis – shitaki grybai

Kelionė kolektyvams autobusu – pažintis su Žemaitija bei edukacija ir bandelių su lašinukais degustacija

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: “Milžinų pėdsakai Jurbarko krašte”

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Unikalus Žemaičių Kalvarijos istorinis paveldas.

Pažintinė - degustacinė kelionė kolektyvams autobusu – Napoleono lobio paieška – dvariška puota – Teatralizuota ekskursija

Pažintinė verslo kelionė autobusu kolektyvams - Pėsčiųjų žygis – teatralizuota ekskursija – muziejus