Pirmoji vyno degustacija-Durbės rūmai-antroji degustacijos vieta-pietūs-trečioji vyno degustacijos vieta
Latvijoje klesti nedidelės vyno daryklos, kurios smaguriautojus gali nustebinti įvairių rūšių vyno pasiūla: obuolių, aronijų, juodųjų serbentų, rabarbarų, svarainių, aviečių, šermukšnių... netgi Latvijoje išaugintų vynuogių vyno. Nedidelėse šeimyninėse daryklose gimsta vynas, kuriose vyndarys supažindins su vaisių ir uogų vyno gaminimo tradicijomis, ragausite nuo sauso iki saldaus vyno. Pagal derliaus situaciją gal bus galimybė išbandyti ir stipresnio uogų gėrimo. Kviečiame kiekvieną vyno meno mėgėją leistis į nuotykius ir pažinti vyną, kuris gimė tiesiogiai šiaurėje!
Išvykimai:
6.30 val.iš Klaipėdos, nuo Akropolio iš Dubysos gatvės.
6.50 val. iš Gargždų, Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų).
7.30 val. iš Plungės (LDL parduotuvė, J. Tumo-Vaižganto g. 110, Plungė )
8.00 val. iš Sedos, degalinė Baltic Petroleum
8.30 val. iš Mažeikių (Circle K, Žemaitijos g. 57, Mažeikiai)
Pirmoji vyno degustacijos vieta, kur atsiveria žavus vaizdas į nuostabius gamtos peizažus. Vyno darykla yra Kandavos rajone, Zemītes parapijoje, įsteigta 2014 metais. Vyno asortimentas kiekvienais metais skiriasi. Tai priklauso nuo gamtos dosnumo. Vyndarys gamina sausus, pusiau sausus ir saldžius vynus iš obuolių, rojaus obuolių, aronijų, kalnų pelenų, aviečių, braškių, agrastų, mėlynių, serbentų, juodųjų serbentų, serbentų, šeivamedžio braškių, slyvų, bruknių, medaus. Ypatingas šios vyno daryklos produktas yra „Aviečių putojantis vynas“, kuris gaminamas iš rudens aviečių, naudojant šampano technologiją. Degustuosite 5-6 rūšis vyno.
Keliausime apžiūrėti Durbės rūmus - tai viena iš Kuržemės klasicizmo architektūros perlų. Tai vienintelis buvęs dvaras Latvijoje, kuriame buvo atkurtas XIX a. pabaigos ir XX a. pradžios interjeras ir sukurta vokiečių-baltų kultūros idėja. Dvaro parke yra graži rotonda, istoriją menantis akmeninis tiltas. Rūmų ekspozicija pasakoja istorija, supažindina su Tukumo karo įvykiais, pirmosios Tukumo apskrities Dainų šventės įvykiais.
Vėliau lauks mūsų antrojo vyno degustacijos vieta, kur išimtinai ragausite tik sausus vynus, kurie pagaminti iš Latvijoje užaugintų vynuogių uogų. Tai vienas iš rečiausių ūkių Latvijoje, kur vyną raugina iš pačių gamintų vynuogių, naudojant biologišką ūkio metodą. Ūkis užsiima dviem mėgstamais darbais - vynininkyste ir avininkyste. Ūkis yra gražioje vietoje Tukumo prieigose, Engurės krašto Smardės valsčiuje. Šeima sumanė, kad vynuogių sodinukai galėtų pagrąžinti jai priklausančios žemės šlaitą. Sumanyta – padaryta! Pradėjo domėtis vynuogių auginimo galimybėmis Latvijoje, kur iš tiesų atsivėrė platus pasaulis ir daugelis įdomių dalykų, kurie paskatino tai būtinai išbandyti. Kai pamatė savo pirmą vynuogių lauką, vyndariams buvo aišku, kad jiems šis hobis patinka ir vynuogių auginimą pratęs.
Apie 17 val. Vėlyvi PIETŪS
Trečioji vyno degustacijos vieta, kur pasakos apie jų gaminamo vyno gamybą, ragausite sezoninius vynus, galbūt ir stipriuosius gėrimus. Ši vyno darykla gamina iš obuolių, rabarbarų, juodųjų serbentų, aronijų, vynuogių ir aviečių. Įmonėje gaminami gėrimai išsiskiria tuo, kad jie natūraliai rauginami, jie pasižymi aukšta kokybe, unikaliais skonio niuansais ir elegantišku vizualiniu apipavidalinimu. Šios vyno daryklos paskutinis didžiausias pasiekimas yra 2016 metais laimėjo – septynis auksinius obuolius! Konkursui buvo pateikti šeši įmonės pagaminti gėrimai – du obuolių sidrai, pusiau saldus obuolių vynas, dvi obuolių degtinės. Degustuosite 6 rūšis vyno.
Planuojamas grįžimas apie 23.30 -23.55 val. į Klaipėdą
Kelionės kaina – 29 € asmeniui.
Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo-gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.
Papildomiems mokamiems objektams:
Pirmoji degustacijos vieta (5-6 rūšys vyno) – 7 € asmeniui.
Įėjimas į Durbės rūmus+vietinio gido paslaugos – 3,5 – 4 € asmeniui (priklausomai nuo dalyvaujančių skaičiaus)
Antroji vyno degustacijos vieta (užkandėlė: 3 rūšys sūrio, dešra, agurkai, pomidorai, 3 rūšys sauso vyno) – 10 € asmeniui.
Pietūs ( sriuba+karštas mėsos patiekalas- greičiausiai bus vištiena). Pageidaujantys VEGETARIŠKO, prašome registruojantis pažymėti - 6 € asmeniui.
Trečioji vyno degustacinė vieta (6 rūšys vyno) – 9-10 asmeniui (priklausomai nuo dalyvaujančių skaičiaus) .
Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.
Kelionės maršrutą parengė UAB Ingrida tours.
Pasiteiravimui apie kelionę tel. 865556313 arba 867727036, el.paštas – [email protected] arba [email protected]
PASTABA. Su savimi turėkite pasą arba asmens tapatybės kortelę.