Savaitgalio kelionė: Vyno turas Latvijoje per Gargždus, Plungę ir Mažeikius

rugsėjo 12
Kaina asmeniui 29€
  • Pradžia
  • Kelionės
  • Savaitgalio kelionė: Vyno turas Latvijoje per Gargždus, Plungę ir Mažeikius
Grupė jau pilna. Dėl registracijos į rezervą, ar kitų klausimų rašykite - [email protected].

Keliausite į Vyno turą.


Išvykimas
2020 m. rugsėjo 12 d. 06:30

Kelionės programa

Pirmoji vyno degustacija-Durbės rūmai-antroji degustacijos vieta-pietūs-trečioji vyno degustacijos vieta

Latvijoje klesti nedidelės  vyno daryklos, kurios smaguriautojus gali nustebinti įvairių rūšių vyno pasiūla: obuolių, aronijų, juodųjų serbentų, rabarbarų, svarainių, aviečių, šermukšnių... netgi Latvijoje išaugintų vynuogių vyno. Nedidelėse šeimyninėse daryklose gimsta vynas, kuriose vyndarys supažindins su  vaisių ir uogų vyno gaminimo tradicijomis, ragausite nuo sauso iki saldaus vyno. Pagal derliaus situaciją gal bus galimybė išbandyti ir stipresnio uogų gėrimo.   Kviečiame kiekvieną vyno meno mėgėją leistis į nuotykius ir pažinti vyną, kuris gimė tiesiogiai šiaurėje!

 Išvykimai:

6.30 val.iš Klaipėdos,  nuo Akropolio iš Dubysos gatvės.

6.50 val. iš Gargždų, Klaipėdos g. 15-17 (tarp banko ir kultūros namų).

7.30 val. iš Plungės (LDL parduotuvė,  J. Tumo-Vaižganto g. 110, Plungė )

8.00 val. iš Sedos, degalinė Baltic Petroleum

8.30 val. iš Mažeikių (Circle K, Žemaitijos g. 57, Mažeikiai)

Pirmoji vyno degustacijos vieta, kur atsiveria žavus vaizdas į nuostabius gamtos peizažus. Vyno darykla yra Kandavos rajone, Zemītes parapijoje,  įsteigta 2014 metais. Vyno asortimentas kiekvienais metais skiriasi. Tai priklauso nuo gamtos dosnumo. Vyndarys gamina sausus, pusiau sausus ir saldžius vynus iš obuolių, rojaus obuolių, aronijų, kalnų pelenų, aviečių, braškių, agrastų, mėlynių, serbentų, juodųjų serbentų, serbentų, šeivamedžio braškių, slyvų, bruknių, medaus.  Ypatingas šios vyno daryklos produktas yra „Aviečių putojantis vynas“, kuris gaminamas iš rudens aviečių, naudojant šampano technologiją.  Degustuosite 5-6 rūšis vyno

Keliausime apžiūrėti Durbės rūmus  - tai viena iš Kuržemės klasicizmo architektūros perlų. Tai vienintelis buvęs dvaras Latvijoje, kuriame buvo atkurtas XIX a. pabaigos ir XX a. pradžios interjeras ir sukurta vokiečių-baltų kultūros idėja. Dvaro parke yra graži rotonda, istoriją menantis akmeninis tiltas. Rūmų ekspozicija pasakoja istorija, supažindina su Tukumo karo įvykiais, pirmosios Tukumo apskrities Dainų šventės įvykiais.

Vėliau lauks mūsų antrojo vyno degustacijos vieta, kur išimtinai ragausite tik sausus vynus, kurie pagaminti iš Latvijoje užaugintų vynuogių uogų. Tai vienas iš rečiausių ūkių Latvijoje, kur vyną raugina iš pačių gamintų vynuogių, naudojant biologišką ūkio metodą. Ūkis užsiima dviem mėgstamais darbais - vynininkyste ir avininkyste. Ūkis yra gražioje vietoje Tukumo prieigose, Engurės krašto Smardės valsčiuje. Šeima sumanė, kad vynuogių sodinukai galėtų pagrąžinti jai priklausančios žemės šlaitą. Sumanyta – padaryta! Pradėjo domėtis vynuogių auginimo galimybėmis Latvijoje, kur iš tiesų atsivėrė platus pasaulis ir daugelis įdomių dalykų, kurie paskatino tai būtinai išbandyti. Kai pamatė savo pirmą vynuogių lauką, vyndariams buvo aišku, kad jiems šis hobis patinka ir vynuogių auginimą pratęs.

Apie  17 val. Vėlyvi  PIETŪS

Trečioji vyno degustacijos vieta, kur pasakos apie jų gaminamo vyno gamybą, ragausite sezoninius vynus, galbūt ir stipriuosius gėrimus. Ši vyno darykla gamina iš obuolių, rabarbarų, juodųjų serbentų, aronijų, vynuogių ir aviečių. Įmonėje gaminami gėrimai išsiskiria tuo, kad jie natūraliai rauginami, jie pasižymi aukšta kokybe, unikaliais skonio niuansais ir elegantišku vizualiniu apipavidalinimu. Šios vyno daryklos paskutinis didžiausias pasiekimas yra 2016 metais laimėjo – septynis auksinius obuolius! Konkursui buvo pateikti šeši įmonės pagaminti gėrimai – du obuolių sidrai, pusiau saldus obuolių vynas, dvi obuolių degtinės. Degustuosite  6 rūšis vyno.

Planuojamas grįžimas apie 23.30 -23.55 val. į Klaipėdą

Kelionės kaina – 29 € asmeniui.

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo-gido paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.

Papildomiems mokamiems objektams:

Pirmoji degustacijos vieta (5-6 rūšys vyno) – 7 € asmeniui.

Įėjimas į Durbės rūmus+vietinio gido paslaugos – 3,5 – 4  € asmeniui (priklausomai nuo dalyvaujančių skaičiaus)

Antroji vyno degustacijos vieta (užkandėlė: 3 rūšys sūrio, dešra, agurkai, pomidorai, 3 rūšys sauso vyno) – 10 € asmeniui.

Pietūs ( sriuba+karštas mėsos patiekalas-  greičiausiai bus vištiena). Pageidaujantys VEGETARIŠKO, prašome registruojantis pažymėti  - 6 € asmeniui.

Trečioji vyno degustacinė vieta (6 rūšys vyno) – 9-10 asmeniui (priklausomai nuo dalyvaujančių skaičiaus) .

Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.

Kelionės maršrutą parengė UAB Ingrida tours. 

Pasiteiravimui apie kelionę tel. 865556313 arba 867727036, el.paštas – [email protected] arba [email protected]

PASTABA. Su savimi turėkite pasą arba asmens tapatybės kortelę. 

Ingrida Pociutė

Keliauti kviečia kelionių žinovė Ingrida Pociutė

  • Tik asmeniškai išbandytos turiningos kelionės
  • Kruopščiai parinkti, iki detalumo suplanuoti maršrutai
  • 98% visų klientų liko patenkinti arba labai patenkinti kelionėmis

Norėtumėte individualaus pasiūlymo ar papildomų paslaugų?

Peržiūrėjote pasiūlymus ir neradote tinkamo? Kreipkitės į mūsų konsultantą, kuris pagal Jūsų poreikius pateiks asmeninį pasiūlymą.

Parašykite mums


Daugiau kelionių

Šilko keliu per Uzbekistaną (Uzbekiją). VIP turas (10d/9n)

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: “Milžinų pėdsakai Jurbarko krašte”

Pažintinė verslo kelionė autobusu kolektyvams - Pėsčiųjų žygis – teatralizuota ekskursija – muziejus

Kelionė į Latviją: Salaspilis – vikingų laivas – Motor muziejus – Bauskės pilis – shitaki grybai

Pažintinė verslo kelionė autobusu: Kintai – Vydūno muziejus – apyrankės edukacija – vikingų laikų maistas – vyno degustacija

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Unikalus Žemaičių Kalvarijos istorinis paveldas.

Kvalifikacijos tobulinimo programa pedagogams: Rojaus keliu su dvaro vaistinėle ir medaus degustacija

Pažintinė - degustacinė kelionė kolektyvams autobusu – Napoleono lobio paieška – dvariška puota – Teatralizuota ekskursija

Kelionė kolektyvams autobusu – pažintis su Žemaitija bei edukacija ir bandelių su lašinukais degustacija